نمایش نتایج: از 1 به 9 از 9
Like Tree2 لایک
  • 1 Post By
  • 1 Post By

موضوع: تنظیم موتور با برد آردیونو uno

Hybrid View

Senior Member
    خير ، زيرا با تغيير ولتاژ BASE (همون برقي كه از طرف اردوينو براي كنترل مياد) هيچ تغييري در Emitter (ولتاژ خروجى يا همونى كه به + موتور وصله) به وجود نمياد . اگه كنترل سرعت ميخوايد بايد يك درايور با قابليت PWM داشته باشيد (مثل L298N موجود در همين فروشگاه كه فكر كنم PWM داره) البته من چون با PWM موتور كار نكرده ام در مورد نحوه برنامه نويسى اون اطلاعي ندارم .
    اين كه از چه اداپتوري استفاده كنيد بيشتر به جريان مصرفى موتور بستگى داره و موتور ها با ولتاژ كمتر هم كار ميكنن (اما دور و گشتاور كمتر) حتى بعضي موتور ها براي ١٢ ولت ساخته شده اند اما ميشه بهشون ١.٥ ولت داد (برق يك باطرى قلمى)
    اون موتورها براي ٣ تا ٦ ولت هستند و در ٦ ولت حدودا ٢٥٠ ميلى امپر مصرف ميكنند ، يه اداپتور ٥ يا ٦ ولت كه حداقل ٤٠٠ ميلي امپر باشه لازمه (بهتره اداپتورتون هميشه ٣٠٪ بيشتر از نياز برق داشته باشه)
    تنوع ترانزيستور ها زياد هست و من تعداد اندكى رو ميشناسم اما چيزي كه مسلمه اينه كه ترانزيستور هاي معمولي (همون كوچولو ها) تحمل اين جريان رو ندارن و بايد از MOSFET ها استفاده كنيد
    اگه مدل ترانزيستور رو در گوگل سرچ كنيد ميتونيد به همه اطلاعاتش دست بيابيد ، كافيه اسمش رو سرچ كنيد و يك سري فايل PDF (ديتاشيت ، ورقه اي كه همه اطلاعات يك قطعه الكترونيكي رو داره)
    و در صفحه اول اون پايين صفحه يا شايد گاهاً در صفحه دوم ، يك جدول هست .
    در سمت چپ جدول (ستون Symbol كه علامت هاست) علامت I با يك C كوچولو پايين سمت راستش هست و جلوش (ستون Parameter يا همون پارامتر كه نوشته سمبل بيانگر چه پارامتر هست) نوشته
    Collector Current و حداكثر جريان قابل عبور از Collector رو ميگه و در ستون جلوييش عدد هست و ستون جلوييش واحد عدد (در اينجا mA همون ميلي امپر يا A همون امپر)
    از اين طريق حداكثر جريان ترانزيستور رو ميشه فهميد .

نكته: ولتاژ مهم نيست حتى 2n3904 يكى از ساده ترين ترانزيستور ها ميتونه تا ٤٠ ولت انتقال بده چون همونطور كه گفتم ولتاژ در گرما تاثير نداره
    ترانزيستور 2n2222 ميتونه نزديك ٦٠٠ ميلي امپر انتقال بده و خيلي رايجه ميتونيد از 2n2222 استفاده كنيد .
    ویرایش توسط Arman5592 : 06-20-2015 در ساعت 07:11 PM