سلام دوستای خوبم، از امروز می خوایم آموزش های کاربردی و کاملی برای ساخت ربات رو براتون بذاریم. امیدوارم بتونیم در جهت یادگیری رباتیک بهتون کمک کنیم. قسمت اول این آموزش رو امروز براتون میذارم و قسمت های بعدیش رو هم طی چند روز آینده.
البته آموزش یکجا و کاملش برای کسانی که عجله دارن و علاقه مندن توی سایت کافه ربات موجوده.
آموزش رباتیک | آموزش ساخت ربات ساده با استفاده از آردوینو
ساخت یک ربات ساده برای تازه کارها(قسمت اول)
در این قسمت می خواهیم یک آموزش گام به گام برای ساخت رباتی ساده برای تازه کارها ارایه دهیم. با انجام این مراحل می توانید اولین ربات خود را به سادگی با آردوینو بسازید. با ما همراه شوید.
قطعات مورد نیاز:
برد آردوینو Uno
سروو موتور
برد بورد
تعدادی سیم
درایور موتور L293D
موتور پلاستیکی دنده ای 60 تا 100RPM
چرخ سازگار با موتور دنده ای (یک عدد)
چرخ کاستور castor (دو عدد)
سنسور فاصله آنالوگ GP2D12 و یا GP2Y0A02YK
باتری 9 ولتی PP3
باتری قلمی 1.5 ولتی (چهار عدد)
نگه دارنده ی باتری
کانکتور باتری
صفحه ی آکریلیک
کابل USB
نوار چسب دو طرفه
هویه
طرز ساخت:
در ابتدا سیم های برد بورد را به موتور های دنده ای لحیم کنید. این کار اتصال موتور ها را به برد بورد آسان تر می کند.سپس چرخ ها را بوسیله ی پیچ به شافت موتور متصل کنید. سپس چرخ کاستور را به ناحیه زیر صفحه و در جلوی ربات و قسمت وسط توسط چسب های دو طرفه بچسبانید. این چرخ ها می توانند حول یک محور عمودی چرخش نمایند.
حال دو موتور را بر روی صفحه در قسمت عقب ربات قرار داده و توسط چسب دو طرفه بچسبانید. اکنون سروو را در قسمت جلوی ربات درست بر روی چرخ کاستور باز هم توسط چسب دو طرفه بچسبانید.سپس برد آردوینو و برد بورد را طبق عکس فوق بر روی صفحه ی آکریلیک ثابت کنید.
حال باتری 9 ولت متصل به کانکتور(دارای DC plug ) و باتری های قلمی متصل به کانکتور (بدون DCPlug) را مطابق شکل بر روی بدنه ی ربات قرار دهید. از Dc plug برای اتصال باتری 9 ولتی به آردوینو استفاده می شود.
سنسور فاصله بر روی سروو قرار خواهد گرفت اما قبل از آن لازم است تا سروو در ناحیه ی مرکزی خود قرار گیرد(90 درجه).
نحوه ی سیم بندی و اتصالات به همراه کدها و برنامه نویسی کاملش رو در قسمت بعد براتون میذاریم.
موفق باشید