1 لایک
-
1
Post By alikari
-
مشکل نویز برق در هنگام استفاده از رله
سلام
من میخواستم یک مدار تایمر درست کنم تا ابتدا یک دستگاه برقی را روشن کند و پس از مدت زمان قابل تنظیم دستگاه حاموش بشود .
برای این کار ابتدا با پروتئوس و آی سی atmega328 کار را شروع کردم و در پروتئوس همه چی خوب کار میکنه
مدار من شامل یک ال سی دی هم هست و تنظیمات و زمان در حال کار را نشان میده و مشکلی نداره .
مشکل اینه که وقتی رله که قرار 220 ولت را قطع و وصل کنه را به یکدستگاه برقی وصل میکنم گاها در هنگام وصل شدن یا قطع شدن رله روی میکر کنترلر اثر میگذاره و بعضی مواقع ال سی دی به هم میریزه یا کلا میکرو ریست میشه .
وقتی که رله روشن میشه به یک پریز 220 ولت میده ، حالا اگر به پریز وسیله ای وصل نباشه مشکلی نیست ولی اگر خودم سریع یک وسیله مثل یک آداپتور را به پریزقطع و وصل کنم نویز زودتر اثر میکنه و کار مدار به هم میریزه .
گفتم شاید مشکل از برنامه یا مدار چاپی باشه و تصمیم گرفتم یک برنامه ساده با آردوینو اونو بنویسم که یک رله را روشن و حاموش کنه و روی ال سی دی وضعیت رله را بنویسه . باز هم این مشکل وجود داره که وقتی رله به وسیله ای وصل نباشه درست کار میکنه و رله روشن و خاموش میشه ولی به محض اینکه همون آداپتور را سریع به پریز قطع و وصل میکنم ال سی دی به هم میریزه یا ریست میشه بعضی مواقع سرعت خاموش و روشن شده رله چندین برابر میشه .
هر کاری کردم درست نشده ، خیلی ممنون میشم اگر کسی بدونه مشکل از چیه و چطور این نویز را برطرف کنم .