6 لایک
-
1
Post By solxsado
-
3
Post By safdari
-
1
Post By solxsado
-
1
Post By majidfa78
-
با سلام
من خودم همه موارد رو تست زدم خیلی تجربه هم کسب کردیم از اینجا شروع می کنیم که بوت لودر به دو روش می توان روی میکرو آپلود کرد مثلا atmega8 که ترتیب پایه هاش کاملا شبیه atmega328 هست و شما می توانید جای همین میکرو رو برد Uno بزارید و برنامه ریزیش کنید البته قبلش باید بوت لودر روش آپلود کنید که آموزش اون رو تو سایته خودم گذاشتم اینم لینکش atmega8
من از stk500 spi و avr studio استفاده می کنم .شما وقتی بوت لودر رو بریزین ، آدرس شروع بوت لودر تعیین شده و بوت لودر در محل خودش توی حافظه فلش آپلود می شود و بعد دوباره فایل هگز برنامه رو بریزید. توی ویندوز به مسیر Windows 7/Documents and Settings/Administrator/AppData/Local/Temp و پوشه build رو بر اساس تاریخ و ساعت کامپایل کردن برنامتون پیدا کنید. اما قبل به مسیر arduinox.x.x/hardware/arduino برید و یه فایل به اسم boards.txt اونجا می بینید که تمام برد ها توش تعریف شده و شما می تونید ویرایشش کنید بگذریم حالا باید فیوز بیت های میکرو رو نتظیم کنید دو تا خط مثل زیر واسه میکرو تعریف شده
atmega8.bootloader.low_fuses=0xdf
atmega8.bootloader.high_fuses=0xca
مثلا ماله atmega8 بایت کم ارزشش روی df و پر ارزش روی ca تنظیم شده که شما هم باید واسه میکرو همین ها رو تنظیم کنید از ادرس Engbedded AVR Fuse Calculator هم می توانید استفاده کنید. این تا اینجا حالا بعد از تنظیم فیوز بیت بوت لودر رو با دیگر پروگرامر ها یا با خودت آردینو با توجه به آموزشی که دادم روش آپلود می کنید و بعد فایل هگز برنامه تون روش می ریزید.
واسه قفل کردن میکرو اگه پایه ریست رو غیرفعال کنید دیگه نمیشه فایل هگز رو خوند.
نکته:
۱. اگه اول بوت لودر رو آپلود کنید بعد فیوز بیت رو به هر دلیلی تغییر بدید بوت لودر مشکل پیدا می کنه.
۲.بوت لودر رو پاک کنید برنامه اجرا نمیشه.
۳. تمامی میکروکنترلر های آردوینو رو می توان با اتصال به پروگرامر های Spi فایل هگز رو خوند.
بوت لودر های atmega16 و atmega32 رو واستون میذارم. الان دیگه چیزی یادم نمیاد ولی واستون میذارم.
bootloader – بوت لودر ATtiny2313-ATmega16-ATmega32 در Arduino | پورتال دیجیتال
ویرایش توسط solxsado : 06-28-2015 در ساعت 07:20 PM