تو این آموزش قصد دارم یه توضیح کلی در مورد بردهای nodemcu بدم.
بدون شک تا حالا اسم ESP8266 رو شنیدید.
این چیپ علاوه بر داشتن وایفای تعدادی (11تا) پین ورودی خروجی (اصطلاحا GPIO ) هم داره . تو پروژه هایی که لازمه اطلاعات یه سنسور به صورت وایفای منتقل بشه و یا تحت وب بیاد میشه از این ماژول بدون استفاده از هر میکروکنترلر دیگه ای استفاده کرد و این نقطه قوت همین چیپ هست.
از روی ESP8266 تعداد خیلی زیادی ماژول طراحی کردن مثل:ESP-01, ESP-05, ESP-12, ESP-201 که بر حسب این که چند تا پین ورودی خروجی بیرون کشیده شده یا چه تمهیدات سخت افزاری ای داره ماژول ها متفاوت هستن. تعدادی از اون ها در تصاویر زیر نشون داده شدن:
اما یکی از بهترین ماژول (برد توسعه ) هایی که برای ESP8266 ساخته شده بردهای Nodemcu هستن:
طراحی این بردها توسط عده ای چینی انجام شده که سخت افزاری مطابق تصاویر زیر را با نرم افزاری متن باز (open-source ) عرضه کرده اند.
این دو تا برد شباهت ها و تفاوت هایی با هم دارن که در ادامه در موردشون صحبت می کنیم.
************************************************** ********************
در ابتدا ورژن 0.9 ( ماژول آبی رنگ ) را مورد بررسی قرار می دهیم:
از جمله خصوصیات این برد این این است که تمام GPIO های ESP8266 بیرون کشیده شده و با داشتن یک تبدیل سریال به usb و یک میکرو usb کار را بسیار ساده کرده است چرا که هم برای پاور و هم برای پروگرام می توان از آن استفاده کرد. ماژول استفاده شده روی این برد ESP-12 است.چیپ درایور این برد ch340می باشد.
این برد با داشتن کلید ریست می تواند هم در نقش ریست ماژول کار کند و ماژول در صورت لزوم به مد فلش ببرد. مد فلش برای تغییر firmware برد مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مشکلات این برد این است که زمانی که روی بردبورد قرار می گیرد تمامی فضای آن را اشغال کرده و نمیتوان از برد بورد انشعاب گرفت مگر آنکه پل زد
برای دریافت اطلاعات کامل و درایور ها می توانید از
این لینک استفاده کنید.
************************************************** ********
ورژن 1.0 (ماژول مشکی)
این ورژن ورژن جدید تری می باشد. و نسبت به نسخه قبل کارکرد به نسبت بهتری دارد. ماژول وایفای استفاده شده ESP-12E می باشد و دارای حافظه فلش 4 مگ و تعدادی GPIO بیشتر از ورژن 0.9 است. چیپ درایور آن cp2102 می باشد که در مقایسه با ورژن قبل تغییر کرده است.نسبت به ورژن 0.9 این ورژن باریک تر بوده و با قرار گرفتن روی برد بورد تمام فضا را اشغال نمی کند:
سایر خصوصیات برد مشابه با ورژن 0.9 می باشد.
برای دریافت اطلاعات کامل برد و دریافت درایور ها می توانید از
این لینک استفاده نمایید.
************************************************** ***************
آموزش اضافه کردن بردهای Nodemcu به IDE آردوینو
************************************************** *****************
آموزش پروژه چشمک زن با بردهای Nodemcu