با عرض سلام مجدد خدمت دوستان عزیز
امروز می خوایم براتون قسمت دوم آموزش ساخت ربات آبی رو بذاریم. آموزش کامل ساخت این ربات رو می تونید در سایت کافه ربات مشاهده کنید.
caferobot.ir
مرحله سوم: راه اندازی رسپبری پای
از اتصال کارت حافظه به raspbian اطمینان حاصل کنید. برای آموزش نحوه ی ساخت کارت حافظه raspbian اینجا کلیک کنید.
USB wifi و دوربین USB را که به برق متصل شده به پورت USB رسپبری پای متصل کنید. سپس با دریافت ترمینال لینوکس آن را راه اندازی کنید.
با استفاده از دستور زیر شبکه رسپبری پای را راه اندازی کنید
pi@raspberry$ sudo nano /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf
SSID و wpa-psk را بر اساس تنظیمات wifi منزلتان تغییر دهید و سپس آن را ذخیره کنید. مجددا سیستم را راه اندازی کنید، اگر LED دستگاه USB wifi روشن شود به این معنی است که اتصال وای فای برقرار است.
MJPG-Streamer را نصب کنید. پس از انجام این مراحل اطمینان حاصل کنید که MJPG-Streamer در زمان بوت شدن رسپبری پای در حال اجرا است.
برای نصب MJPG-Streamer و webiopi به سایت کافه ربات مراجعه کنید. پس از نصب این دو برنامه، پوشه جدیدی به نام "roboat" بسازید و کدهای برنامه را از فایل زیر دریافت کنید.
به سایت تخصصی آموزش رباتیک وارد شوید
مرحله چهارم: ثابت کردن قایق
بدنه ی زیرین قایق RC از نظر هندسی تیز است و با اضافه کردن قطعات روی آن، امکان برگشتن قایق در آب وجود دارد. بطری های پلاستیکی راه حل بسیار خوبی برای رفع این مشکل هستند. با اضافه کردن دو بطری پلاستیکی در دو طرف قایق، بدنه آن بسیار پایدار می شود و امکان برگشتن آن در داخل آب به حداقل خواهد رسید. هر بطری پلاستیکی که کوتاه تر از بدنه قایق باشد برای این کار مناسب است.
مرحله پنجم : سرهم کردن همه قطعات
جعبه پلاستیکی را بردارید و چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا با استفاده از پیچ و مهره، با رسپبری پای منطبق شود.
سیم jumper را از L298n به پین GPIO رسپبری پای وصل کنید. جعبه پلاستیکی را در بالای بدن قایق قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که تمام قطعات و ماژول ها به جز USB دوربین درون جعبه قرار دارند و امکان نفوذ آب به آن وجود ندارد. حالا شما میتوانید آن را به نزدیک ترین استخر یا دریاچه بیندازید و سعی کنید که با استفاده از گوشی و تلفن همراه خود، آن را کنترل کنید.
امیدواریم که از آموزش لذت برده باشید دوستان. موفق باشید.