-
ساخت هیتر کوچک برای فضای محدود با برق مستقیم
سلام
من میخوام از این المنت حرارتی ۵۰ وات که ۱ متری هست برای گرم کردن دوتا محلول که تو لیوان هستن استفاده کنم، نمیخوام بیشتر از دمای ۴۰-۴۵ درجه بشن.
digikala.com/product/dkp-392758
digikala.com/product/dkp-392758
تو توضیحاتش نوشته ۱۲ ولت، و آداپتورهای ۱۲ ولت از ۱ آمپر تا ۴-۵ آمپر هستن. سؤالم اینه که اگر آداپتور با آمپر کمتر مثلاً ۱ انتخاب کنم گرمای کمتری نسبت به آداپتور ۴ وات روی این المنت ایجاد میکنه؟ درسته؟
با تشکر
-
سلام
اینکه با هیتر 50 وات میشه اون حجم محلول به 40-45 رسوند یا نه یه بحث ترمودینامیک هست کاری بهش نداریم
در مورد خود هیتر . ولتاژ 12 ولت توان 50 وات از طرفی power = V* I پس اگر توان 50 وات هست چیزی حدود 4.16 امپر جریان باید تامین کنیم .
از طرفی در مورد توان داریم power = v^2 / r که پس میشه گفت المنت شما یه مقاومت اهمی حدود 2.8 اهم هست . حالا اگر اداپتور شما این جریان نتونه تامین کنه
قانون اهم هم که نمیشه نقض کرد پس ولتاژ اداپتورتون کم میشه یا به عبارتی از دید اداپتور overload شده و یا بعد از مدت زمانی معین میسوزه یا در بهترین حالت اگر مدار محافظ داشته باشه
خاموش میشه
حالا اگر میخواهید توان کمتر و در نتیجه گرمای کمتری ایجاد کنید باید ولتاژ کاریتون کم کنید مثلا بجای 12 ولت از اداپتور 9 ولت یا 5 ولت استفاده کنید
در مورد اداپتور هم شما به 4-5 امپر محدود نمیشید منابعی دیدم که بالای 100 - 120 امپر جریان تامین میکنند