سلام
از آشنائی با شما بسیار خوشوقتم

عکسی که در زیر میبینید یک نمونه ساخته شده از دستگاه سی ان سی است که با اردوینو ساخته شده است.

البته من این را نساخته ام و یک تازه کار و تازه وارد هستم
رشته ام سخت افزار کامپیوتر هست و اطلاعاتی با نرم افزار و سخت افزارهای کامپیوتر و اصول بسیار ابتدائی الکترونیک دارم
بقیه اطلاعاتم در حدی است که مشخصات میکروکنترلرها و روشهای پروگرام کردن انها و برنامه نویسی و غیره را میدانم
اطلاعاتی از برنامه نویسی زبانهای بسییک و سی و اسمبلی و غیره دارم
اما مهارت خاصی در هیچ کدام از اینها ندارم که بگویم چندین پروژه انجام داده باشم
برای اولین پروژه آموزشی ام یک اردوینو مگا 2560 تهیه کرده ام
و فعلا یک هفته است در حال جمع اوری اطلاعات از گوشه کنار هستم
انقدر اطلاعات بسیار زیاد است که کم مانده داغ کنم.

دو هفته پیش به صورت اتفاقی توی اینترنت به اردوینو برخورد کردم و بلافاصله خریداری کردم

گرچه توی این مدت که داشتم مطالعه میکردم یک جائی خواندم که میکرو های نسل AVR بیست سال هست که از رده خارج شده و اکنون شرکت سازنده اتمل روی میکرو های نسل آرم کار میکنه
توی نسل ارم هم اکنون روی نسلهای یازده و دوازده کار میکنه و در ایران نسل هفتم و بعضی جاها نسل نهم میکرو های آرم وجود دارد.
با بررسی که توی سایت ایتالیائی آردوینو انجام دادم ظاهرا برد جدیدی به نام اردوینو آرم کورتکس آمده که نسل سوم میکرو های آرم هست که از بردهای فعلی اردوینو امکانات بیشتری دارد.

اما در نهایت با بررسی تجربه های افراد در جاهای مختلف این طور به نظر میرسد که اردوینو حتی میکرو و حد اقل امکانات ان هم انقدر توان دارد که خارج از حد تصور است.

یک جائی میخواندم که اردوینو میتواند بیش از یک میلیون وسیله را کنترل کند.

توی ایران اردوینو را بیشتر برای روباتیک و اموزش استفاده میکنند.
اما توی اینترنت در دو زمینه جالب دیدم که از اردوینو استفاده میکنند

اولی ساخت دستگاه چاپگر سه بعدی با اردوینو

دومی ساخت دستگاه سی ان سی با آردوینو

البته یک جائی خواندم که یک نفر نوشته بود که چه کاریه که با آردوینو بخوایم سی ان سی بسازیم
بلکه با نرم افزارهائی مانند Mach3 , EMC2 میتوان مستقیما سرو موتور و یا استپ موتور را کنترل نموده از کامپیوتر یک دستگاه سی ان سی ساخت

اما خوب چند دلیل هست که اردوینو را بعضی نسبت به کامپیوتر انتخاب میکنند:

1- آردوینو جمع و جور و کوچک است و وقتی ماشین ساخته میشود نیازی نیست که کامپیوتر بزرگی را به سی ان سی وصل کنیم
2- کار با آردوینو برای افرادی که اشنائی با کامیپوتر و الکترونیک ندارند اسانتر از کار با یاد گیری کامپیوتر است و وقتی ماشینی میسازیم اپراتورهای دستگاه با اردوینو راحت خواهند بود.

و چند مزیت دیگر که یادم رفته در اینده انها را همه را مینویسم.

البته ایرادهائی هم آردوینو دارد از جمله اینکه امکانات نرم افزار و توسعه مانند کامپیوتر را ندارد و در برنامه نویسی و ارتباط با اسپیندل ها و موتورها و غیره به پای کامپیوتر نمیرسد.

عکس زیر یک نمونه از دستگاه سی ان سی ساخته شده با آردوینو است که قطعات آن خارج از کشور نزدیک یک هزار دلار خرجج بر میدارد
فعلا پول ندارم قطعاتش را بخرم فعلا در حال یاد گیری و آموزش هستم در کنار آن اگر بودجه اش تامین مالی شد شروع به ساخت آن خواهم کرد
که قطعات ان به نوعی هست که به محض خرید و دریافت قطعات در کمتر از دو سه روز میتوان این دستگاه را مونتاژ کرد.

روی عکس کلیک کنید تا تصویر بزرگتر شود

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید

نام: arduino.cncmill.jpg
مشاهده: 1290
حجم: 24.8 کیلو بایت