با سلام خدمت دوستان
تا صورت مساله را به طور کامل تجزیه و تحلیل نکنیم به نتیجه نمی رسیم و باید بیراهه های بسیاری را امتحان کنیم . بنابراین برای ساخت سی ان سی باید یک درک کلی از این قبیل دستگاه ها داشته باشیم . فرض کنید می خواهید یک آرم مثل آرم پرچم کشورمان را با سی ان سی روی چوپ حک کنید مراحلی که از تصویر تا محصول نهایی طی می شوند به شرح زیر است :
1. انتخاب تصویر
اگر تصویر وکتور است به مرحله 2 بروید .
اگر تصویر وکتور نیست باید آن را به وکتور تبدیل کنید . سپس به مرحله 2 بروید .
به طور کلی در مرحله اول باید عکس را به مختصات های ریاضی تبدیل کنید درباره تفاوت وکتور و بیت مپ مطالب زیادی نوشته شده است مقدار جستجو شما را به نتیجه می رساند .
2.با استفاده از نرم افزارهای Cam یا Cad/Cam مختصات های ریاضی به کدهای استاندارد M و G که مخصوص کنترل دستگاه ها توسط کامپیوتر است تبدیل می شود .
در مورد نرم افزارهای Cad/Cam و جی کد و ام کد تحقیق کنید
3. با استفاده از نرم افزارهایی مانند Kcam ، EMC2 , Mach3 باید کدهای ماشین را به پالس الکتریکی تبدیل کنید .
پالس ها به موتورها رفته و موتورها را می چرخانند مکانیک متصل به موتور نیروی گردشی موتور را به نیروی حرکت خطی تبدیل می کند .
سوال اصلی این است که برای یک میلی متر یا یک اینچ حرکت چقدر پالس لازم است که فرمول و محاسبات دارد باز تحقیق کنید.
4. کلا دو نوع پالس الکتریکی وارد دستگاه سی ان سی می شود یکی Step نام دارد و میزان چرخش موتور را مشخص می کند و دیگری Direction نام دارد که راستای چرخش موتور را مشخص می کند .
5. موتورهایی که در سی ان سی ها استفاده می شود استپر یا سروو هستند پس درایور لازم دارند .
6. درایور موتور پالس های چرخش و جهت را دریافت کرده و موتور را راه اندازی می کنند .
7.سه موتور برای سه محور XYZ لازم است .
8.سه موتوربا هم شروع به کار کرده و ابزار کار را حرکت می دهند این ابزار براساس نوع سی ان سی می تواند یک مته ، نازل پلاسما ، لیزر ، برش هوا ، اره یا هرچیز دیگری باشد .
این که دستگاه شما می خواهد روی چه ماده ای کار کند رابطه مستقیمی با طراحی مکانیک دستگاه و انتخاب موتور و درایورها و در نهایت هزینه ها دارد .
9. در نهایت طرح مورد نظر شما بر روی ماده منتخب که می تواند چوب ، فلز ، پلاستیک ، و ... باشد حک خواهد شد .