نقل قول نوشته اصلی توسط dorfa نمایش پست ها
خیلی عالی میشه که اینجوری؛ زمان رو چطوری نمایش می ده؟


اگر از آز-فیزیک یک دانشگاه یادتون باشه، دو تا از آزمایش های معروف مربوط به فنر و آونگ می شد. در آزمایش فنر، می آییم فنر رو آویزان میکنیم و وزنه های مختلفی رو بهش اضافه میکنیم . در هر بار افزایش طول و زمان ۱۰ نوسان رو اندازه میگیریم.
خطاهایی که داریم و باعث میشه دانشجوها عددهای عجیب غریبی برای شتاب جاذبه به دست بیارند از این قراره:
- در شمارش ۱۰ نوسان اشتباه میکنند.
- نمی تونند کرنومتر رو در لحظه ی دقیق استارت کنند و در پایان نوسان دهم کرنومتر پایان بدن و به این ترتیب عملا زمان مربوط به ۱۰ نوسان دقیق نیست.

شاید بشه یک سنسور اینفرار (ir distance sensor) بذاریم زیر فنر که از روی نزدیک و دور شدن فنر بتونه زمان رو در ابتدای نوسان اول شروع کنه و در پایان نوسان دهم تموم کنه. البته این چیزی که میگم با کمی سرچ روی اینترنت دارم میگم و نمی دونم عملیاتی هست یا نه. چون از یک طرف فنر کاملا در یک راستا نوسان انجام نمی ده و ممکنه کمی به اطراف متمایل بشه و از طرف دیگه نمی دونم اساس کار این نوع سنسور چیه چون باید بتونه ماکزیمم طول فنر (که میشه همون مینیمم فاصله از سنسور) رو تشخیص بده تا بتونه یک نوسان رو بشماره.
اگر سنسور بهتری نسبت به ir وجود داره لطفا راهنمایی کنید.

در مورد آونگ اینطوریه که 10 نوسان رو برای طول های مختلف و گوی های با اندازه های مختلف اندازه میگیریم. این یکی کمی سخت تره چون چیزی به ذهن خودم نمی رسه که کجا میشه سنسور رو کار گذاشت. یک دانشجو ممکنه دامنه نوسان بزرگی انتخاب کنه و یکی دیگه ممکنه دامنه کوچکتری بده و طول آونگ رو هم باید به دفعات تغییر بدهند.

اگر اطلاعات بیشتری لازم دارید لطفا بگید که اضافه کنم. ممنونم

به نظر من بهتره از سنسور های آلتراسونیک استفاده کنید. این سنسور ها در انواع مختلفی توی بازار هستند که هرکدوم دامنه عملیاتی متفاوتی دارن. میتونید برای اینکه حرکت های افقی احتمالی فنر رو هم بتونید پوشش بدید، از سنسور قوی تری استفاده کنید و سنسور رو تا حدی پایین تر از ماکسیمم طول فنر قرار بدید که دامنه بیشتری رو در بر بگیره
زمان رو که به را حتی میشه حساب کرد. فقط کافیه زمان شروع، خاتمه و حد اقل و حداکثر طول فنر رو محاسبه کنیم.
فکر میکنم بهتره زیاد درگیر قواعد و قوانین تئوری نشید و دست به کار شید! چون همونطور که میدونید تا وقتی که آزمایشی صورت نگیره همه ی اینها فقط حرفه!
به هر حال اگر هم خواستید از ir استفاده کنید فکر میکنم سنسور های شارپ سنسور های خوبی باشند.

یه سوال دیگه، این فنر و گوی باید حتما حتما آویزون باشند دیگه؟؟