سلام حضور همه دوستان عزیز، و عرض خسته نباشید به همه فعالین انجمن
عرض شود که یه برد خوبی که اخیرا وارد کردین، همین نانوپای نئو هست.
خب این برد هم جمع و جوره و کم مصرف ، هم با ویژگی هایی که داره، اغلب نیازهامون رو برطرف میکنه.
تو قسمت راه اندازیش اما یمقدار بحثه.
میدونید که این برد ، از بیس رابط گرافیکی نداره. ینی نه داره و نه میتونید چیزی بهش ملحق کنید که بشه تصویر داشت و دکستاپ دید. فلذا نه Hdmi داره نه Vga نه RCA و نه ...
خب این مساله حقیقا برای من مشکلی بحساب نمیاد ، چون هم از قبل میدونستم دارم چی تهیه میکنم؛ هم کلا با کدنویسی تو محیط غیرگرافیکی مشکلی ندارم. مضاف بر اینکه بعید میدونم برد برای راه اندازی LCD ( ساده یا گرافیکی) مشکلی داشته باشه، فلذا بلاخره میشه یه رابط نیمچه گرافیکی برا کار درست کرد و نیاز رو مرتفع کرد. بماند...
صحبت سر نحوه ی راه اندازییه.
تو قسمت سیستم عامل، این برد به طور دیفالت با یه سیستم عامل اوبونتو Core عرضه میشه، ولی گروه محبوب Armbian هم نسخه سیستم عامل مخصوص خودشون رو که مثه Raspbian بر مبنای Debian هست و برای راحتی کار یسری تنظیمات اولیه ( اکستندکردن کارت حافطه، فعال کردن ارتباط سریال و LAN ، تنظیمات دیفالت ارنباط اینترنت و دانگل وایفای ،غیرفعال کردن پروسس های بی کاربرد و ... ) روش انجام شده رو عرضه کرده.
و اما تو قسمت سخت افزار چند راه پیش ماست برای راه اندازی.
1. ارتباط سریال از طریق Rx Tx که رو خود برد تعبیه شده و براحتی با یه ماژول USB به TTL جواب میده ( من این یکی رو تست کردم و بخوبی جواب میده)
2. ارتباط از طریق پورت اترنت برای راه اندازی SSH ( با توجه به تغییر پذیری آیپی و عدم موفقیت تو ست کردن آیپی استاتیک، هنوز جواب پایدری نگرفتم)
3. ارتباط از طریق کابل USB-OTG و راه اندازی SSH ( من که موفق نبودم )
حالا از دوستانی که این برد رو تهیه کردن، یا تجربه ای از بابت راه اندازیش دارن ، میخوام که لطف کنن که اگه خصوصا تو دو مورد آخری موفق بودن، در میون بگذرن .
بهرحال ارتبط SSH و همون فایل منیجری که در اختیارتون قرار میده ، خیلی کار رو راحت تر میکنه تا یه ارتباط سریال ساده.
مضاف بر اینکه! اگه ارتباط با کابل OTG برقرار شدنی باشه که دیگه نور علی نوره! هم تغذیه میدی هم داده میفرستی هم کابل و سیم بیخودی وصل نمیشه به مدار.
ممنون
=-=-=-=-=-=-=-=--=-
بروز رسانی ( 6 شهریور 95) :
بنظر میرسه ارتباط OTG برد ، کمبود و نقصانی بوده که مربوط به سیستم عامل بوده( سخت افزاری مشکلی نیست). چون Armbian اخیرا نسخه ای آزمایشی داده که اینجا ادعا کرده این مشکل تو اون نسخه مرتفع شده! در اولین فرصت سیستم عامل مذکور رو دانلود و تست میکنم و نتیجه رو همینجا میگم ! لینک صفحه دانلود
هرچند بعید میدونم راه اندازی OTG به همین سادگیا باشه. بازم دوستانی که تجربه اش رو ، حتی با بردهای دیگه، دارن، بیان کنن، کار سریعتر پیش میره
بروز رسانی ( 1 مهر 95) :
مورد شماره 2 (ارتباط از طریق پورت اترنت برای راه اندازی) حل شد. من بشخصه درگیری با آنتی ویروسم داشتم که اشتراک گذاری شبکه رو بلاک می کرد. و البته علاوه بر اون، برحسب تجربه نتیجه این شد که وقتی اینترنت لبتابم رو Share نکرده باشم با شبکه اترنتم ( که به نانوپای وصله)، بازهم اتصال درستی ندارم! فلذا اگه مشکلی داشتین تو این مسئله، محض احتیاط اون قسمت اشتراک گذاری نت رو هم انجام بدین.
راجب راه اندازی دانگل وایفای هم اینجا توضیح دادم. روند رو که انجام بدین مطمئنا بدون مشکل نت وایفای تون هم برقرار میشه.
مشکل OTG اما هنوز پابرجاست، هر چند دیگه مهم نیست! یا دستکم در الویت نیست
بروز رسانی ( 4 مهر 95) : مهم!!!
صمیمانه به دانلود نسخه ی جدید (و آزمایشی) ولی کامل! گروه آرمبیان توصیه می شوید! Armbian_5.20_Nanopineo_Debian_jessie
سیستم عامل بروز و بهینه سازی شده، سرعت مناسب، دمای پایین cpu ، امکان اتصال دانگل وایفای و دریافت ورودی و خروجی صدا و ... . توضیحات تکمیلی